Αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα

Τα αυτόνομα φωτοβολταϊκα αποτελούν συστήματα με μεγάλη ασφάλεια, αξιοπιστεία και ανεξαρτησία από το Δημόσιο Δύκτιο της ΔΕΗ,  σε οποιαδήποτε περιοχή. Με την βοήθεια των φωτοβολταϊκών πάνελ και της ηλιακής ενέργειας τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα. Είναι η οικονομικότερη επιλογή για παροχή ρεύματος σε εξοχικά, μόνιμες κατοικίες, τροχόσπιτα, μικρές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία κλπ. 

Πλεονέκτημα των αυτόνομων φωτοβολταϊκών αποτελεί η δυνατότητα αποθήκευσης ενέργειας στις μπαταρίες ώστε να χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια της νύχτας ή απουσία ηλιοφάνειας. Ακόμη στα αυτόνομα φωτοβολταϊκά που έχουν την δυνατότητα αποθήκευση ηλεκτρικού ρεύματος περιλαμβάνονται και οι συσσωρευτές, οι οποίοι ελέγχουν την λειτουργία των μπαταριών και ανάλογα με τις συνθήκες μετατρέπουν την τάση από συνεχή σε εναλλασόμενη. Ένα αυτόνομο φωτοβολαϊκό σύστημα παράγει συνεχή τάση ή εναλλασσόμενη τάση, στην οποία χρησιμοποίεται ο μετατροπέας απο DC σε AC που ονομάζεται αντιστροφέας.

Τα συστήματα αυτόνομης ηλεκτροδότησης χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει τα φωτοβλταϊκά συστήματα που έχουν  ενσωματωμένες μπαταρίες και αποθηκεύουν το ρεύμα που παράγουν με αποτέλεσμα να καλύπτουν τις ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς τη σύνδεση με τη ΔΕΗ (μηδενικό κόστος στη κατανάλωση ενέργειας ) και η δεύτερη κατηγορία αποτελείται από συστήματα που διοχετεύουν όλη τη παραγωγή ρεύματος στη  ΔΕΗ και καταναλώνουν ρεύμα από το δίκτυό της. 

Για περισσότερες πληροφορίες και για την ορθή αξιολόγηση του έργου, η εταιρεία "ΤΕΧΝΗΜΩΝ" είναι στην διάθεση σας με το κατάλληλο εξειδικευμένο προσωπικό και όλες τις απαραίτητες γνώσεις, για να σας προτείνει την εγκατάσταση του  αυτόνομου φωτοβολταϊκού που σας ταιριάζει... 

"ΤΕΧΝΗΜΩΝ"

Ιδιωτικά Τεχνικά Έργα
Ενεργειακά Έργα
Ενεργειακές Υπηρεσίες

Επικοινωνία

Μακεδονομάχων 15 - Σέρρες